MERSİN BAROSU:`` CUMHURİYET ATEŞİ SÖNMEYECEK”

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Babuşçu'ya; Cumhuriyet sayesinde varsınız” yanıtı verdi.

20.01.2015 15:23:38 0
MERSİN BAROSU:`` CUMHURİYET ATEŞİ SÖNMEYECEK”

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’nun, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda ve gelen tepkiler üzerine ısrarla devam ettiği “Osmanlı İmparatorluğu`nun 90 yıllık reklam arası sona erdi”,  “isteseniz de istemeseniz de…” sözlerine bir tepki de Mersin Barosu’ndan geldi. Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Babuşçu’ya; “Cumhuriyet sayesinde varsınız” yanıtı verdi.

 Babuşçu’nun, “Osmanlı şahane, cumhuriyet reklam arası” zihniyetinin iktidarın zihniyetinin yansıması olarak tanımlayan Başkan Alpay Antmen, “Reklam denilen cumhuriyet, inancımızı yaşamanın da teminatıdır..! Demokratik ve laik cumhuriyete bağlı kalacağına, namusu ve şerefi üzerine and içen Balıkesir Mebusu Tülay Babuşçu; Türkiye Cumhuriyetini, 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunun 90 yıllık ‘reklam arası’ olarak nitelendirmiş... Babuşçu’ya göre, Filistin’i vermediği için yıkılan Osmanlı’nın şimdi Filistin ve Türkiye için oluşturduğu ‘arka plan’, tam da bir ‘zeka parıltısı’ imiş...

 “KOLTUK SEVDASI İLE PADİŞAHLIK ÇIĞIRTKANLILIĞI YAPMAYIN”

 Varlığımızın ve inancımızın teminatı olan 90 yıllık cumhuriyet üzerinden kendi reklamını yapmaya kalkan zihniyet şunu bilmelidir ki; reklam dediğiniz cumhuriyeti korumak için bizler her an görev başındayız. Cumhuriyete saldırarak yükselebileceğini zanneden Osmanlıcı kafaların, bu ülkede edindikleri yerin bile cumhuriyet sayesinde olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Koltuk sevdası ile padişahlık çığırtkanlığı yapmaya kalkanlara en iyi cevabı halkın vereceğinden de hiç şüphemiz yoktur. Cumhuriyeti ‘reklam’ sananlar, penguen belgeselleri izleyerek, ancak kendilerini kandırabilirler. Bu halk, bu millet yoksulun, yetimin hakkından kısılarak yapılan kaçak sarayların saltanat meraklılarından elbet hesap soracaktır.

 “CUMHURİYET ATEŞİ SÖNMEYECEK”

 Cumhuriyet nefreti ile çıkılan yolların sonu hüsrandır. Bizler ülkemizin yolunun daima cumhuriyet ile aydınlanması için her an göreve ve çalışmaya hazır ve de nazırız. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyet ateşini yakarak, bu vatanın kurulmasında, bağımsızlığını kazanması ve korumasında emeği geçenleri asla ve asla unutmayacak/unutturmayacak ve her daim savunucuları olacağız. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için biteviye mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

Artuklu Haber Ajansı-Mersin 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04